вівторок, березня 17

Рада схвалила звернення до ООН та ЄС щодо введення миротворців



Парламент підтримав постанову "Про схвалення звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки". 
 За відповідне рішення проголосував 341 народний депутат.
 Згідно з пояснювальною запискою, опублікованою на сайті Верховної Ради, метою прийняття Постанови є забезпечення умов для ініціювання Україною перед Організацією Об'єднаних Націй та Європейським Союзом питання про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки.
 Як зазначено у постанові, миротворча місія має сприяти створенню умов для відновлення правопорядку, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, створенню умов для повернення їх до місць постійного проживання, а також для відновлення нормальної життєдіяльності в населених пунктах у Донецькій та Луганській областях.
 До слова, Верховна Рада України прийняла постанову про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями.


 Джерело: http://24tv.ua/