неділю, липня 26

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як танки бойовиків атакують позиції сил АТО


26 липня представники місії ОБСЄ зафіксували обстріл н.п. Щастя з боку бойовиків. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як танки бойовиків атакують позиції сил АТО.      Про це повідомив речник СЦКК Роман Юрчило, передає Українська правда.



"З 11.55 26 липня по району Щастя бойовики НЗФ здійснювали обстріл позицій сил АТО. Обстріл вівся з населеного пункту Обозне. У відповідь, військовослужбовці ЗС України відкрили вогонь зі зброї, що не заборонена Мінськими угодами", - зазначив Юрчило. За його словами, проти сил АТО, що перебувають в районі Щастя, противник застосував танки, СПГ, стрілецьку зброю та декілька мотопіхотних підрозділів. "Цю подію зафіксовано представниками місії ОБСЄ з одного і другого боку, які на той час знаходилися неподалік населеного пункту Щастя, очікуючи посла з гуманітарних питань ОБСЄ Фріша", - додав він.


"Українська сторона СЦКК розцінює цей випадок як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних Сил України. О 14.20 зусиллями керівництва української сторони СЦКК вогонь було припинено. Вдалося уникнути чисельних жертв як з боку сил АТО, так і мирного населення", - додав Юрчило. 





Джерело: https://ukr.media/