пʼятницю, липня 24

Відкриття другого фронту для України з Придністров'я неможливо – російський військовий експерт


Надія багатьох прихильників двох терористичних утворень на Сході України – «лнр» і «днр» - на відкриття другого фронту для Збройних сил України на ділянці кордону з Придністров'ям повинна згаснути, так наступ російського військового угруповання з захоплених у Молдови територій навіть теоретично неможливий, вважає російський військовий експерт Павло Фельгенгауер.
 Про таку новину повідомляє «Преса України». У своєму коментарі з приводу навіть теоретичної можливості активізації військових дій російської армії в Одеській області з боку Придністров'я Павло Фельгенгауер висловив свою рішучу і категоричну думка – це неможливо.

Російського експерта не переконала навіть так звана «мобілізація» чоловічого населення Придністров'я, яка пройшла там днями. «Мобілізація в Придністров'ї нічого серйозного собою не представляє. Причому необов'язково це зроблено за наказом Москви, могли і самі проявити ініціативу. В ПМР серйозні економічні проблеми, і ця мобілізація може допомогти їх вирішити. Але ніякої істотної загрози від цього немає», - вважає Павло Фельгенгауер. «Хороші новини з Придністров'я та всієї Молдови полягають у тому, що вести наступальні бойові дії там нікому і нічим. У них немає важкої зброї, артилерії, систем залпового вогню, зенітних засобів, жодного танка.
 У них там чотири батальйони, які по черзі виконують миротворчі функції, і зброя у них відповідна. А без танків російсько-радянській доктрині наступати взагалі неможливо. Якщо вони сунуться в Україну, її Збройні сили, які набралися досвіду, порівняно невеликими силами розіб'ють ворога в пух», - також розповів російський військовий експерт. «Там почнуться серйозні проблеми, якщо Саакашвілі дійсно почне боротися з контрабандою. Це може призвести до загострення ситуацію, якихось перестрілок. Ви бачили, до чого призвела боротьба з контрабандою в Мукачево. Але, звичайно, справжньої війни з боку Придністров'я не буде», - розповів Павло Фельгенгауер. «Якщо ми говоримо про те, що мобілізація в ПМР може бути пов'язана із загостренням конфлікту на Донбасі, то треба відзначити, що там є загроза серйозних боїв.
 На кордоні з Придністров'ям їх очікувати не доводиться. Якщо буде боротьба з контрабандою, то може впасти економічна основа регіону. І для керівництва Придністров'я мобілізація проти зовнішнього ворога може стати єдиним порятунком. Але очікувати, що вони можуть створити другий фронт проти України – це несерйозно», - завершив свій коментар Павло Фельгенгауер. Нагадаємо читачам «Преси України», що керівництво проросійської невизнаної «Придністровської молдавської республіки» вирішило 20 липня оголосити тотально повну військову мобілізацію всього дорослого чоловічого населення віком від 18 до 27 років.


Відповідний указ» про мобілізацію в «ПМР» вже підписаний місцевим так званим «президентом» Євгеном Шевчуком і розміщений на його «офіційному сайті. Мобілізація в «ПМР» «поширюється на тих, хто перебуває або зобов'язаний перебувати на військовому обліку і не перебуває в запасі, а також ті, які втратили право на відстрочку від призову». В «указі» Шевчука про мобілізацію не повідомляються причини цього такого несподіваного рішення російської влади, так як саме вона повністю контролює всіх силовиків в цьому «державному утворенні». 





Джерело: http://uapress.info/uk/