вівторок, липня 28

МЗС України вимагає від РФ припинити обстріл Вуглегірська


Росія і терористи, які їй підкоряються повинні припинити обстрілювати Вуглегірськ та інші міста Донбасу. Відповідна інформація міститься у повідомленні Міністерства закордонних справ України.
 «Вимагаємо від російської сторони та підконтрольних їй найманців припинити провокації уздовж всієї лінії дотику, відвести озброєння та надати повний і безперешкодний доступ спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всієї окупованої території», - зазначають у повідомленні.

Окрім цього у міністерстві засудили цілеспрямоване знищення терористами РФ критичних об'єктів інфраструктури України. «Обстріл Вуглегірської ТЕС, який повністю вивів її з ладу, стає в один ряд із обстрілами електростанції у м. Щастя, газопроводу у Ясинуватій та водопроводу у Станиці Луганській, що мали місце останніми місяцями. Реальними жертвами цих атак знову стає цивільне населення України, у тому числі громадяни, які проживають на окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей.
 Саме мирні громадяни страждають від нестачі електроенергії, води, відсутності стабільного газопостачання», - розповідається у повідомленні. Також у заяві акцентують увагу на тому, що саме мирні жителі відчувають нестачу електроенергії, води та страждають через відсутність газопостачання. Нагадуємо, що в результаті обстрілу проросійськими бойовиками міста Авдіївка Донецької області загинула мирна жителька.


Про це повідомив начальник управління МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. «Терористи продовжують вбивати мирних жителів. Вчора пізно ввечері бойовики обстріляли Авдіївку. Є прямі влучення в житловому секторі. В результаті одного з них в будинку, район вулиці МПС, загинула жінка», - розповів Аброськін. 






Джерело: http://uapress.info/uk/