понеділок, липня 27

Симоненко не йде з політики, бо його досі не посадили - експерт


Компартія піде на місцеві вибори після ребрендингу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько. За його словами, також можуть придумати новий політичний проект під Петра Симоненка. "Але все одно будуть мобілізовувати свої структури, ще які мають.
 Можливо, об'єднаються із соціалістами та зроблять лівий проект із залишків двох партій. Хоч вони мало кому цікаві. Серед інвесторів, які вкладають в політику, ніхто не горить особливим бажанням відродити Компартію", - зазначив політолог. "В експертному середовищі останні десять років панувала думка, що комуністи ніколи б не подолали виборчий бар'єр, якби не були потрібні владі, як кишенькова структура. Зараз в КПУ та її основних"культурних героях" потреби немає. Крім великого подразнення суспільних настроїв, нічого корисного не принесуть", - наголосив Цибулько.


Експерт вважає, що Симоненко не йде з політики, бо влада його досі не посадила. "Хоча його є, за що, відправляти за ґрати. Але у владі вважають, що не треба репресій. Тому досі не посаджений жоден відвертий українофоб. Не кажучи вже про злодіїв. В цьому й є уся проблема", - додав він. Нагадаємо, Петро Симоненко заявив, що рішення влади України щодо позбавлення КПУ статусу політичної партії та заборону брати участь у виборчих процесах не вплинуть на плани комуністів балотуватися. 





Джерело: http://gazeta.ua/