неділю, липня 26

Геращенко закликав не робити «дешевих сенсацій» зі смерті одного із засновників полку «Азов» (ВІДЕО)


Народний депутат України Антон Геращенко закликає дочекатися офіційної позиції слідства УМВС Київської області щодо смерті начальника юридичного відділу полку Нацгвардії «Азов» Ярослава Бабича і не поширювати дезінформації. 
 Бабича знайшли повішеним у власній квартирі. Про це Геращенко написав у соцмережі, передає новину «Преса України».

«Відповідь на питання, як Ярослав пішов з життя, сам або з чиєїсь злої волі, ще належить дати судмедекспертам і криміналістам. Поки що запропонував би тим, хто вже написав про це, - не множте вигадки, в гонитві за дешевою сенсацією, а дочекайтеся офіційної позиції слідства УВС Київської області, яке очолює колишній азовець і мій товариш Вадим Троян і який сам зацікавлений у відповіді на питання, як пішов з життя один з тих, хто стояв біля витоків батальйону «Азов», - зазначив нардеп.
 Геращенко характеризує Бабича як «справжнього, а не ряженого» патріота України і пропонує переглянути відео, на якому він розповідає про питання підготовки новобранців для «Азова». «У тому, що трохи більше ніж за рік, батальйон «Азов» перетворився із зібраної на швидку руку групи молодих патріотів в потужну, добре озброєна і навчена бойовий підрозділ Національної гвардії є велика частка заслуги Ярослава Бабича.


В момент створення і становлення батальна «Азов» Ярослав працював юристом підрозділу. Саме разом з Ярославом ми оформляли документи перших бійців «Азова», коли хлопці готувалися до штурму Маріуполя в травні-червні минулого року. Разом з ним опрацьовували варіанти оформлення громадянства бійцям з Білорусії та інших країн. Останній рік Ярослав працював начальником навчально-методичного центру вже став полком «Азова» і, разом з групою підтримки батальйону і фахівцями Національної Гвардії, створив ефективно діючу модель підбору кадрів з патріотів-добровольців, їх навчання і залучення в бойове братство «Азова», - розповів парламентар.







 Джерело: http://uapress.info/uk/