четвер, липня 23

Путін йде геть? У “Єдиної Росії” новий лідер на виборах


Офіційно про нового лідера пропрезидентської партії оголосять на з’їзді, що відбудеться на початку 2016 року. Володимир Путін не очолюватиме список “Єдиної Росії” на виборах у Думу.
 У російській політиці явно відбувається щось незвичайне: вперше в історії правлячої партії “Єдина Росія” її список на майбутніх виборах в Державну Думу очолить НЕ чинний глава держави Володимир Путін, а інша людина.

Ним стане друга особа країни – голова уряду Дмитро Медведєв, який, нагадаємо, обіймав посаду президента з 2008 по 2012 рік. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на російське видання Известия. Про майбутнє висунення Дмитра Медведєва номером 1 партійного списку журналістам розповіли в керівництві “Єдиної Росії”. Офіційно оголосити про це планується на з’їзді партії, який відбудеться на початку 2016 року. Поки не зрозуміло, чи є зміна лідера партійного списку “Єдиної Росії” підготовкою грунту для добровільного відходу Володимира Путіна у відставку з поста президента, однак політичні аналітики впевнені, що такий несподіваний хід міг би вирішити багато проблем країни: від зняття західних економічних санкцій за окупацію українського Криму і війну на Донбасі до подолання системної кризи в економіці, що виникла через різке падіння цін на нафту.
 Тим не менш, в самій “Єдиній Росії” вважають зміну лідера партійного списку нормальним явищем, навіть незважаючи на явний відхід від багаторічної традиції. У всякому разі, про підготовку Володимира Путіна до відходу зі свого поста тут говорити поки побоюються. – Це абсолютно нормально, коли партійний список очолює особисто голова партії Дмитро Медведєв, – заявив журналістам “Известий” глава Генеральної ради “Єдиної Росії” Сергій Неверов. – При цьому Володимир Путін все одно залишиться нашим моральним лідером, який заснував свого часу “Єдину Росію”, який, будучи президентом держави, визначає курс країни та її стратегію розвитку. А Дмитро Медведєв, який очолює нашу партію, спрямовує її на реалізацію цілей і завдань, поставлених президентом.


Нагадаємо, що в поведінці прем’єр-міністра Дмитра Медведєва, який тепер очолить список “партії влади” на парламентських виборах, спостерігачі давно відзначають багато дивного. Зокрема, йому властиво несподівано засипати прямо під час важливих заходів, а під час недавнього офіційного візиту до Таїланду він одягнувся по моді 14-річних підлітків і навіть влаштував у такому вигляді фотосесію. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/