середу, липня 22

«З Кримом була імпровізація», – російський експерт розповів, як не спрацював путінський «план А»


Росіяни побоюються розміщення американських військових баз в Україні. Анексія Криму була імпровізацією, оскільки спочатку Путін збирався встановити контроль над півостровом з формальним збереженням його під владою України.
 Про це заявив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України з посиланням на inforesist.org. Також, зі слів експерта, Росії не потрібен сухопутний коридор в Крим. «З Кримом була імпровізація. Технічно заняття півострова було підготовлено, а ось політичне рішення про формальну анексію стало імпровізацією. Наскільки можна судити, наскільки мені говорили люди, добре знайомі з ситуацією, готувався такий варіант, який в Москві називають «гонконгським». Тобто одна країна – дві системи. Крим де-факто стає російським протекторатом, але де-юре залишається частиною України. Без анексії», – сказав він. За словами Фельгенгауера, якщо б Крим зберегли за прикладом Абхазії, під російським протекторатом, це було б набагато більш прийнятно для Заходу. «Власне, анексія була імпровізацією.


Якби його (Крим, – ред.) зберегли за прикладом Абхазії, під російським протекторатом, з російськими військами, але формально він міг би навіть незалежність проголосити, це було б набагато більше прийнятним для Заходу. Але Путін вирішив так. Крим дуже важливий. У нього дуже велике військово-стратегічне значення, на відміну від Донбасу, у якого ніякого військово-стратегічного значення практично немає», – пояснив експерт. За словами оглядача, Україна залишається стратегічно важливою для Росії. «В цілому Україна дуже важлива. Це частина великого стратегічного периметра.
 Наскільки я розумію, наші (російські – ред.) військові пояснюють, що якщо ми втрачаємо Україну, всі наші капіталовкладення в будівництво баз на півночі втрачають сенс. Тому що Україна «йде» на Захід. Навіть якщо поки вона не входить до НАТО, то потім увійде, стане дружньою США, і в певний момент американські військові бази з’являться десь у Полтаві чи під Харковом. І все, наш периметр прорвано. Там один стрибок до Москви. І цього допустити не можна», – сказав Фельгенгауер. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/