четвер, липня 23

Портніков розповів, навіщо Путін знову напав на Грузію


Кремлю необхідно постійно підтримувати напруженість на всьому пострадянському просторі в тому числі це стосується і Грузії, і України.
Таку думку під час свого інтерв'ю висловив політолог, публіцист Віталій Портніков, коментуючи нещодавне пересування на один кілометр російською армією кордону між Грузією і невизнаної Північною Осетією.

"Лінія розмежування між територією, яка контролюється республікою Грузія, і територією, що знаходиться під контролем російських окупаційних військ, – з того ж розряду, що і лінія розмежування між російськими військами і ЗСУ на Донбасі", - зазначив він. "Треба нагадати, що вперше дії щодо фактичної анексії території з визнанням незалежності регіонів, окупованих російськими збройними силами, були здійснені саме в Грузії, а вже потім ті ж дії РФ повторила в Україні", - сказав Портніков.
 Журналіст зазначив, що це і є одне з основних завдань, які Путін ставить перед своєю армією - постійна дестабілізація на пострадянському просторі. "Інструментально це виглядає так, що хтось із представників збройних сил країни-агресора вирішив, що таке "вирівнювання" кордонів буде більш зручно для військ РФ, які діють на території Грузії", - сказав він.


Крім того Портніков зазначив, що Захід вже запустив механізми руйнування тоталітарного ладу в Росії, і рано чи пізно він впаде. "Міжнародна громадськість не може зробити більше, ніж вона сьогодні робить: це політичний тиск на Росію, це ослаблення російської економіки, це дії, які рано чи пізно повинні привести до краху російського політичного режиму і демонтажу тієї економічної основи, яка дозволяє цьому режиму робити агресивні дії проти України і Грузії", - резюмував він.





Джерело: http://uapress.info/uk/