четвер, липня 23

Крок до самознищення: Росія збирається заморожувати іноземні активи


Про такі наміри заявив російський прем’єр Медведєв. Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв підтвердив розробку законопроекту, згідно з яким іноземні активи на території Росії можуть бути заморожені. 
 Про це пише Газета.ru, повідомляють Патріоти України. “Документ є підсумком багаторічної роботи ряду відомств, підготовлений для того, щоб імплементувати в російські закони підписану нами конвенцію 2004 року про юрисдикційні імунітети держав та їх власності. У разі прийняття закону вперше будуть визначені межі імунітету іноземних держав від участі в судових розглядах, від забезпечувальних заходів і від виконання судових актів, судових рішень”, – пояснив Медведєв. За його словами, законопроект передбачає можливість заморозки активів або введення обмежень на майно іноземної держави на основі принципу взаємності.


“Це особливо актуально на тлі тих, як правило неправомірних, дій, які робляться стосовно нашої держави і нашого державного майна в ряді інших країн. Ці дії згаданих держав, звичайно продиктовані не правом, а політичними міркуваннями. Наша держава повинна мати право вводити відповідні обмеження, включаючи відмову від надання такій державі імунітету від наших судових рішень, у тому числі від тих рішень, які пов’язані із зверненням стягнення на майно такої держави за рішенням суду в нашій країні”, – заявив російський прем’єр. 






Джерело: http://patrioty.org.ua/