четвер, липня 23

Русский мир: в РФ заборонили читати найвидатнішого російського письменника міжвоєнного періоду


Лицемірство й раніше було однією з ознак російського життя. Адже більше шкоди, наприклад, підліткам можуть завдати деякі сучасні російські шоу популярних телеканалів.
 Прокуратура російського Златоуста, що в Челябінській області, внесла книгу письменника Михайла Булгакова “Собаче серце” в список літератури, забороненої для неповнолітніх. Про це пише місцеве видання Новый регион, передають Патріоти України. Відзначається, що припис скорегувати бібліотечний “асортимент” увійшов до переліку вимог щодо усунення порушень, отриманих керівництвом дитячого табору “Гірський”. Раніше там була ініційована прокурорська перевірка після того, як в реанімацію потрапив 15-річний підліток, який відпочивав у таборі: під час бійки йому проломили голову.


В ході перевірки прокуратура виявила в “Гірському” незакріплені футбольні ворота, цвяхи, що стирчали в гойдалках, та відсутність освітлення з боку стадіону. Але найбільше нарікань наглядового відомства викликала бібліотека. “Тут у вільному доступі знаходиться безліч книг, що суперечать закону “Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров’ю”, – заявила помічник прокурора Златоуста Ганна Морозова. “До 12-річного віку дітям заборонені, зокрема, книги жахів,”Собаче серце” Михайла Булгакова, до 16-річного -“Тисяча і одна ніч”, до повноліття – серія “Анжеліка” Анн і Сержа Голон. Всі ці та інші книги були виявлені в бібліотеці”, – заявила Морозова. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/