середу, серпня 5

Під Верхньоторецьким диверсанти намагались прорвати оборону ЗСУ


У штабі АТО відзначають зменшення напруги в зоні за останню добу, проте обстріли із забороненого озброєння ще тривають, особливо – на Донеччині. Бойовики не тільки ведуть вогонь з військової техніки, а й нападають: цієї ночі в район Верхньоторецького підіслали українським бійцям дві свої ДРГ.
 «Цієї ночі, з 18 години і до опівночі 4 серпня, кількість обстрілів позицій українських військ дещо зменшилась. Водночас, у районах поблизу Донецька і надалі спостерігається найбільша бойова активність ворога. Так двічі, о 20.30 і 21.15 диверсійно-розвідувальні групи противника, у районі селища Верхньоторецьке намагались прорвати оборону сил АТО. У ході бойових зіткнень, що тривали майже півгодини, найманці відступили, вчергове переконавшись у професійності українських бійців», - йдеться в повідомленні прес-центру.


Крім того, незаконні збройні формування вели вогонь з танку по опорному пункту сил АТО в Опитному, а у Водяному – із мінометів 120 мм. По мирних кварталах населеного пункту Адвіївка бойовики стріляли з важкої артилерії. «Минулої доби була і певна активізація повітряної розвідки противника на Луганщині. Тут лише з 19 години і до опівночі зафіксовано проліт вісьмох безпілотних літальних апаратів бойовиків», - повідомляє прес-центр. Загалом за минулу добу було зафіксовано 81 обстріл з боку НЗФ. 






 Джерело: http://uapress.info/uk/