середу, вересня 2

Порошенко закликав вільний світ єдиним фронтом рішуче виступити проти російського агресора

Глава України Петро Порошенко під час звернення до українського народу та народів світу у зв’язку із 70-річчям закінчення Другої світової війни закликав всіх єдиним фронтом рішуче виступити проти російського агресора. 


Новину читачам передає «Преса України» з посиланням на Адміністрацію президента України.

«Сьогодні, відзначаючи 70-у річницю закінчення Другої світової війни, ми звертаємося до всіх народів вільного світу із закликом рішуче виступити єдиним фронтом проти російського агресора, який почав неоголошену «гібридну» війну проти суверенної України», – наголосив український лідер.


Порошенко додав, що демократичний світ має докласти максимум зусиль для відновлення зруйнованої системи міжнародного порядку і повернення довіри до міжнародного права. 

«Українці хоробро билися з ворогом у лавах Червоної армії, радянських партизанів і підпільників, регулярних військ держав антигітлерівської коаліції, у французькому, словацькому та інших рухах опору. Сотні тисяч українських патріотів боролися в рядах Української повстанської армії», – підкреслив він.

Український лідер також зауважив, що Друга світова війна, за різними оцінками, коштувала Україні від 8 до 10 млн життів. 




Джерело: http://uapress.info/uk/