четвер, вересня 3

Найбільші прогульники серед депутатів

Черкаська команда громадського руху «Чесно» представила лідерів-прогульників у Черкаській міськраді. Проект стартував 1 березня цього року. Активісти руху дослідили, як депутати відвідували комісії і сесії міськради за 9 місяців.



Найбільшим прогульником сесій міськради став очільник фракції «УДАР» в міськраді Сергій Кудактін (41% пропущених сесій). На другому місці – Валентина Душок (38% пропусків, фракція «Рідне місто»), а на третьому Нарек Казарян (33% пропусків, фракція «УДАР»).

Щодо прогулів засідань комісій, то тут абсолютним лідером став радикал Сергій Тищенко, який не відвідав жодне засідання комісії (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

Активісти руху «Чесно» також взяли коментарі у депутатів, щоб з’ясувати, чому вони пропускають комісії і сесії.


Сергій Кудактін пояснив свої прогули тим, що він «в основному на роботі та у відрядженнях». Бо «насправді, ефективна робота депутата полягає не лише у відвідуванні сесій», тож інколи читає про новини з сесій у ЗМІ…

До Валентини Душок активісти додзвонитися так і не змогли. Зате додзвонилися до інших прогульників. Зокрема, додзвонилися до Миколи Булатецького (29% прогулів) та до Володимира Бурячинського (29%).

Булатецький пояснив свої прогули господарськими справами та конфліктами з депутатами. Взагалі, активісти руху «Чесно» саме Булатецькому приділили найбільше уваги, обговорюючи на прес-конференції його цитати та переказуючи, як вони з ним спілкувалися.

Щодо Бурячинського, то він свої прогули пояснив так: «Командіровки були, лікарняні. Що краще, працювати на благо людей, дітей, які мене вибрали, чи ходити на сесії?...»


Активісти наголошують: за законодавством, депутат, що пропустив більше 50% сесій чи комісій може бути кандидатом на відкликання за поданням громадян.

– Обираючи депутата слід зважати на його ставлення до роботи та ділові якості. Якщо людина не вважає за потрібне ходити на сесії чи комісії, то це є показник, це ставлення до виборців. Також на результати цього моніторингу, крім виборців, мають звернути увагу і партії, які цих прогульників братимуть у свої списки, – зазначила активістка руху «Чесно» Вікторія Феофілова.




Джерело: http://divannaya-sotnya.com.ua/