четвер, вересня 3

Політолог розповів, коли Росія отримає нові санкції за війну на Донбасі

Російський політолог Станіслав Бєлковський переконаний в тому, що якщо Захід визнає Росію і бойовиків «ДНР» та «ЛНР» винними в невиконанні Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі, проти неї можуть бути введені нові санкції вже у січні 2016 року.


«Моя особиста позиція зводиться до того, що поправки до Конституції приймаються в основному з метою продемонструвати Заходу, насамперед США, які формально не беруть участь у врегулюванні конфлікту, а також Німеччини і Франції, які в ньому беруть участь, прихильність Києва Мінськими угодами. Це потрібно для того, щоб створити ґрунт для демонстрації порушення домовленостей, підписаних у столиці Білорусі з боку Росії і де-факто, в політичному і військовому сенсі, підконтрольними їй ДНР і ЛНР. Це нічого суттєво не міняє в державному устрої України.


 Тому, безумовно, кидати гранату (в результаті чого біля стін ВР 31 серпня загинули три людини, - ред.) не потрібно було. Це була провокація з далекосяжними негативними наслідками», - пояснив політолог.

Зокрема, за його словами, якщо Росія буде визнана Заходом винною у невиконанні «Мінська-2», то цілком можливо, що проти РФ будуть посилені санкції. 

«Оскільки строк виконання деяких пунктів Мінських угод закінчується 31 грудня, то нові обмежувальні заходи можуть ввести вже в січні 2016 року. Якщо, звичайно, не трапиться якихось зовсім драматичних ексцесів, типу прямого військового вторгнення Росії в Україну», - додав він.




Джерело: http://uapress.info/uk/