четвер, вересня 3

Мобільну групу розстріляли «свої» - Касьянов


Мобільну групу по боротьбі з контрабандою на лінії розмежування могли розстріляти "свої", за те, що вони не давали поставляти терористам товари.

Таку заяву зробив волонтер спільноти "Армія SOS", активіст Юрій Касьянов, новину передає "Преса України".

Зокрема, він зазначив, що заява прес-секретаря штабу АТО Андрія Лисенка про те, що по мобільній групі працював ворожий снайпер - це брехня.


"На вузькій дорозі на шляху прямування групи поставили протитанкову міну. Не наїхати було неможливо. Позашляховик рознесло. Бійці одного з постів, почувши гуркіт вибуху, кинулися на допомогу і були обстріляні своїми ж з іншого поста. За іншою версією, поставили дві Монкі, а машину підпалили пострілом з гранатомета. Тубус від пострілу не знайшли, значить, стріляли, швидше за все, з багаторазового РПГ-7, диверсанти таким не користуються — занадто громіздкий і важкий", — пояснив свою поизицию волнтер.

Також Касьянов припустив, що замовниками цього страшного злочину могли бути вищі чини військових з 92-ї бригади, а може бути і чиновники з Генерального штабу.

"Без високих покровителів тут ніяк — надто великі гроші, щоб красти поодинці. Під патронажем високопоставлених офіцерів вже багато місяців діє переправа в Лобачево-Жовтому. Був створений незаконний блокпост в районі Золотого, де "псевдоайдар" пропускав десятки фур в день", — написав він.



Джерело: http://uapress.info/uk/