четвер, вересня 3

Кличко позбавив депутатів Київради можливості "кнопкодавити"

Мер Києва Віталій Кличко презентував першу в Україні нову сучасну систему голосування "Рада-4", яку встановили в сесійній залі Київської міської ради.


"Сьогодні починається нова якість роботи Київради, яка змусить депутатів бути більш відповідальними за рішення, які тут ухвалюються. Тепер у цій залі не залишилося жодних шпарин для неперсонального голосування", - зазначив Віталій Кличко під час засідання Київради.

Система "Рада-4" передбачає використання пультів із планшетною системою. Щоб проголосувати, депутатам необхідно одночасно задіяти обидві руки. При цьому пальцем однієї руки треба натискати на сенсорну кнопку, а іншої - на кнопки голосування "за", "проти" або "утриматися".

Тримати ці дві кнопки потрібно протягом усього часу голосування задля зарахування голосу - 10 секунд. Таким чином проголосувати за іншого депутата фізично неможливо.

Тож відтепер, за словами міського голови, у столиці поставлено ще одну перепону політичній корупції.


"Голосування за іншу людину, так зване кнопкодавство – це і є політична корупція. Я сподіваюся, що депутати оцінять нову систему. Тепер наша робота стане ефективнішою, ще більш прозорою і більш відповідальною. Ми цю систему запроваджуємо першими в Україні, навіть Верховна Рада такого не зробила, тому даємо приклад іншим", - сказав Віталій Кличко.

Окрім цього, нова система голосування, як зазначив мер Києва, надає додаткові можливості для ефективної роботи депутатів: інформацію про всі рішення, результати голосування, порядок денний можна переглянути в онлайн-режимі - на персональному моніторі.




Джерело: http://podrobnosti.ua/