середу, вересня 2

Путін готовий запропонувати Заходу нову угоду на Генасамблеї ООН

Повна поразка на всіх фронтах, яка переслідує останнім часом російського президента Володимира Путіна в Україні, змушує його використовувати останні можливі карти для збереження обличчя і утримання позиції «Кримнаша» в діючому стані.
Однією з таких карт, яка вже почала розігруватися, це донесення до західних лідерів ідеї про допомогу Путіна в боротьбі США з ІДІЛ.

Таку думку висловив в ЗМІ російський політолог, історик Андрій Піонтковський, новину передає «Преса України».

«Путін зараз судорожно шукає новий спосіб мирного співіснування із Заходом. Зазнавши, по суті, серйозну поразку по всіх своїх планах - ідеї «руського миру», «Новоросії», ядерний шантаж - він сподівається укласти якусь нову угоду із Заходом на максимально вигідних для себе умовах. Щоб всі його дії не виглядали як ганебна поразка, Путіну життєво необхідно врятувати обличчя - зберегти подання «Кримнаш» і утримати якісь позиції на Донбасі», - переконаний Піонтковський.

На думку російського історика, Путін розуміє, що навіть його «остання ідея» – про входження окупованих районів Донбасу до складу України та легалізація бойовиків через обрання до місцевих рад, повністю провалилася. З цієї причини він намагається використовувати всі свої карти, що залишилися», у зв'язку з чим, західна агентура Путіна зараз активно проштовхує тезу про те, що він може допомогти США в боротьбі з ІДІЛ в Ірані, Афганістані, Іраку і Сирії.


«Буквально днями з'явилися сенсаційні відомості з ізраїльських та інших близькосхідних ЗМІ про те, що Путін готує перекидання тисяч військовослужбовців для підтримки Асада (президента Сирії Башара Асада, ведучого війну – ред.) створює базу під Дамаском, а Заходу продає як його участь у спільній боротьбі з ІДІЛом. Ці повідомлення ще офіційно не підтверджені, але такий поворот цілком можливий. Два роки тому йому вже вдалося трюком з «хімічним роззброєнням» провести Обаму, як простачка, і врятувати Асада. Тепер він може спробувати продати Обамі свою військову підтримку Асада, як участь Москви в коаліції по боротьбі з ІДІЛ», - пояснив Він.

На думку експерта, для Путіна «програма максимум - підтримати Асада, а за це змусити Захід відмовитися від підтримки України». Незважаючи на те, що дана пропозиція виглядає досить абсурдною, все ж експерт пропонує спостерігати за подіями і аналізувати нову інформацію, що поступає з Близького Сходу.


«Гучних заяв варто очікувати на Генеральній асамблеї ООН, куди Путін поїде зі своїм новим планом мирного співіснування із Заходом. Якщо за час, що залишився йому вдасться нав'язати Вашингтону його військову підтримку Асада як великий внесок Кремля у загальну справу боротьби з тероризмом, тоді цей план знайде якусь плоть і зміст», - резюмує експерт.




Джерело: http://uapress.info/uk/