вівторок, вересня 1

Двоє озброєних «днрівців» не пустили спостерігачів до розбитого безпілотника ОБСЄ


Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що їхній безпілотний літальний апарат розбився на території так званої «ДНР». Керівництво самопроголошеної республіки не допустило спостерігачів до місця аварії.

Про це йдеться у щотижневому звіті ОБСЄ. Новину передає «Преса України».

«У 10.13 під час польоту над контрольованим ДНР населеним пунктом Солнцево зв'язок з безпілотним літальним апаратом раптово був повністю втрачений. Зв'язок відновити не вдалося і до 13.45, коли паливо в апараті повинно було закінчитися. Після цього, згідно з офіційними процедурами, апарат був оголошений втраченим», — говориться в звіті.

Після цього патрульні вирішили поїхати оглянути місцевість, де востаннє був встановлений зв’язок з безпілотником. Проте, їм завадили дістатися туди двоє озброєних терористів «ДНР».


«Тим не менш попереду, на місце передбачуваного краху, спеціальна моніторингова місія побачила згорілі уламки», — додали працівники ОБСЄ.

Нагадаємо, проросійські бойовики знищують окуповані міста, обстрілюючи позиції Збройних Сил України та мирних жителів різних населених пунктів Донбасу. У день переговорів у Мінську щодо припинення вогню і встановленню миру бойовики значно збільшили кількість обстрілів, використовуючи важке артилерійське озброєння, міномети, РСЗВ і танки. Ця тема обговорювалася на зустрічі представників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) і співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 




Джерело: http://uapress.info/uk/