понеділок, жовтня 26

Вибори мерів: хто перемагає у 10 великих містах України

Беззаперечні лідери виборчих перегонів визначилися лише у кількох великих містах. Вчора, 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Новое время зібрало дані екзит-полів про результати виборів мерів великих українських міст, зазначають Патріоти України.

 У Києві, за даними екзит-полу КВУ, лідером є чинний столичний градоначальник Віталій Кличко (40,4%), за ним йде Володимир Бондаренко – 8,7%.

Такі ж результати підтверджуються екзит-полом, проведеним Блоком Петра Порошенка. У той же час, за даними екзит-полу студії Савіка Шустера, у другому турі виборів у Києві Кличкові буде протистояти кандидат від Самопомочі Сергій Гусовський. У Дніпропетровську, за даними екзит-полу, проведеного студією Савіка Шустера, у другий тур виходять народний депутат, член партії УКРОП Борис Філатов та народний депутат від фракції Опозиційний блок Олександр Вілкул. Згідно з оприлюдненими даними, Філатов набирає 41,6% голосів, а Вілкул – 32%. У Львові за даними цього екзит-полу впевнено лідирує Андрій Садовий, який набирає 48,6%.
Екзит-пол Комітету виборців України по Харкову прогнозує перемогу на місцевих виборах чинного голови міста Геннадія Кернеса, за якого віддали свої голоси 59% виборців, в той час як за кандидата від Самопомочі Тараса Ситенка проголосували 16,4% харків’ян. В Одесі за даними екзит-полу Савіка Шустера лідирує чинний мер Геннадій Труханов, який набрав 47,6%. Друге місце займає кандидат від Блоку Петра Порошенка Саша Боровик (30,8%). У другий тур виборів мера Івано-Франківська виходять член фракції партії Блок Петра Порошенка Ігор Насалик і член партії “Свобода” Руслан Марцінків. Про це свідчать результати екзит-полу, проведеного за замовленням Блоку Петра Порошенка. Згідно з опитуванням, Насалик набирає 27%, а Марцінків – 26%.
Неоднозначна ситуація в Херсоні. За результатами екзит-полу, який проводило регіональне представництво АСО в Херсонській області, чинний мер Херсона, самовисуванець Володимир Миколаєнко набрав 21,4% голосів. Друге місце дісталось представнику партії Наш край Володимиру Сальдо (10,25%). У той же час, Фонд Розвитку міста Херсона Миколаєнкові прогнозує вихід у другий тур з результатом 26,5% голосів.

У цьому екзит-полі на другому місці кандидат Владислав Мангер з 14,3% голосів. У другий тур виборів міського голови Полтави виходять нинішній міський голова Олександр Мамай та екс-мер Андрій Матковський, свідчать результати екзит-полу, проведеного на замовлення партії Блок Петра Порошенка. Згідно даних екзит-полу, проведеного у Вінниці Комітетом виборців України, перемогу в першому турі здобув чинний в. о. міського голови Сергій Моргунов. На виборах мера Чернігова лідирує діючий мер міста, кандидат від партії Наш край Олександр Соколов. За даними екзит-полу аналітичного центру Социомодус, за Соколова віддали голоси 35,4% виборців. У другий тур також може вийти кандидат від Блоку Петра Порошенка Владислав Атрошенко, який набрав 21,6% голосів.






Джерело: http://patrioty.org.ua/