середу, жовтня 21

Пономар: для Путіна погані новини - світ поступово відмовляється від нафти

Відомий український політолог Олег Пономар розмістив у соцмережі традиційну добірку новин про події в світі. За словами політолога, дії європейських країн спрямовані на зміцнення України, у той час як для Росії знову погані новини – Європа поступово відмовляється від нафти, світ вступає в «Епоху Тесли».


«Кілька коротких, але дуже важливих новин: Палата Представників Конгресу США прийняла дуже сильну Резолюцію в підтримку вільних виборів в Україні.

Закликає Адміністрацію США прискорити надання допомоги Україні з метою сприяння проведенню політичних, економічних і соціальних реформ. Резолюція також засуджує спробу російського керівництва, його агентів!! і прихильників!!, втручатися у вибори в Україні, зокрема, шляхом залякування, силових дій або методів примусу», - пише Пономар.

Також він зазначив закупівлю судів, літаків і різного військового обладнання, спрямованого на зміцнення обороноздатності Саудівської Аравії.

«Держдеп США схвалив продаж Саудівській Аравії 4-х військових фрегатів виробництва компанії Lockheed Martin на загальну суму 11,2 млрд. доларів. Українська історія повторюється! Росія хотіла послабити Україну, а отримає військового Тигра - члена НАТО. І Росія незадоволена шейхами і ось - будь Ласка. Отримайте. А ще Аравія придбає шість корветів, не менше 20 патрульних катерів, три літаки морської розвідки і від 30 до 50 безпілотних літальних апаратів, а також військові вертольоти MH-60R виробництва фірми Sikorsky», - повідомляє Пономар.

За словами політолога, фінансово Україну готові підтримувати багато сотень іноземних компаній. Про що свідчить кількість зареєстрованих на донорську Конференцію по Україні, яка незабаром повинна відбутися в Берліні.


«Через 2 дні в Берліні відкривається донорська Конференція по Україні. Айварас повідомляє, що очікувалося 300, а зареєструвалося вже 600 компаній! І це ще не вечір). Також в Берліні буде підписаний Договір про відкриття Торгової Палати Німеччини в Україні», - пише він.

«І бонус - новина. Я це називаю - настає «Епоха Тесли». Світ відмовляється від нафти поступово. Так у Франції тепер виплачуватимуть 10 тис. євро тим, хто пересяде з дизеля 10 років і старше на гібридний автомобіль (раніше було 15 років). В цікавий час все-таки ми живемо», - резюмує він.

Раніше ми повідомляли: На парламентських виборах у Канаді виграв кандидат від Ліберальної партії і новим прем'єром країни став лідер партії Джастін Трюдо. Про те, який вплив це матиме для України розповідає в соцмережі політолог Олег Пономар.



Джерело: http://uapress.info/uk/