неділю, жовтня 25

Науковці з’ясували, коли наша планета зникне

Вчені з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики США були свідками унікального космічного явища, яке допомогло їм зробити припущення про час, коли зникне Земля.


Відповідну інформацію надали у Sci-News, новину повідомляє «Преса України».

Відповідно до слів Ендрю Вандербурга, який наразі очолює дослідження, вищезгадане припущення зробили після спостережень за зіркою WD тисяча сто сорок п'ять + 017.

Після того, як сонце, яке дуже схоже на наше, втратило свою ядерну енергію, воно зросло у розмірах до червоно гіганта, а потім зменшилось до розміру щільного ядра землі. При цьому відбувається збереження його первісної маси. Через такі перетворення зірка отримує назву: білий карлик. 

У червні поточного року науковцям вдалось спостерігати досить дивне явище – у межах однієї системи сфотографували одночасно більшого карлика, а також останки іншої планети та космічне сміття. Пояснити зв'язок між вищеперерахованими об’єктами вчені змогли: як тільки зірка ставала червоним гігантом, вона дестабілізувала орбіти планет навколо неї.

«Ми застали білого карлика в момент, коли він знищує свою планету і розкидає залишки на поверхні зірки», - пояснив Вандербург.

Така ж сама доля очікує і на планету Земля. Відповідно до прогнозів науковців Сонце поглине нашу планету за 5-7 мільярдів років. Також вчені додали, що існує ймовірність того, що поглинання Землі не відбудеться, але «жити на розпеченій планеті буде неможливо».


Нагадуємо, що життя на Землі пропаде після того, як ядро повністю «застигне» і наша планета втратить своє магнітне поле. Але хороша новина у тому, що даний процес, з слів дослідників, почав затягуватись.



Джерело: http://uapress.info/uk/