четвер, жовтня 22

“Увидеть ДНР и умереть”: Куди втекли ідеологи “республіки”

Частина ватажків усунута від влади, частина переховується, а ще деякі вже ліквідовані. Путч в так званій “Луганській народній республіці” триває. З’ясувалося, що глава “республіки” Ігор Плотницький зараз знаходиться в Москві, де, цілком ймовірно, переховується від “правосуддя” так званого “Міністерства державної безпеки ЛНР”. 
Про це пише видання Обозреватель, інформують Патріоти України. Плотницький може поповнити ряди сепаратистів, які після перевороту не захотіли або не змогли залишатися в “республіках”. Як уже писало видання, деякі з них, наприклад, вирішили влаштуватися в Києві. Інші виїхали до Росії, деякі були вбиті в ході антитерористичної операції.

Вмдання згадало, що зараз відбувається з тими, хто затіяв війну на Донбасі. Селфі в Москві Недавнє селфі Ігоря Стрєлкова-Гіркіна зі своєю молодою дружиною просто підірвало соцмережі. На фото Гіркін і його дружина знаходяться в московському ліфті. Російський реконструктор, який був одним з тих, хто закликав до військових дій на Донбасі, ганебно втік зі Слов’янська, коли його звільняли українські війська. Гіркін влаштувався в Москві, зіграв весілля зі своєю 22-річною помічницею і тепер регулярно дає інтерв’ю про те, що проект “Новоросія” злитий Володимиром Путіним. Повертатися в зруйнований Донбас Гіркін явно не планує. Росія стала притулком для багатьох “народних” мерів, губернаторів та інших “членів уряду Новоросії”. Так, у Москві ховається так званий “мер” Слов’янська В’ячеслав Пономарьов. У березні Пономарьов та Гіркін взаємно перекинулися звинуваченнями на адресу один одного. Пономарьов дав інтерв’ю, в якому звинуватив Гіркіна в здачі міста, розстріл своїх соратників, а також розправах над мирними жителями. У відповідь той заявив, що Пономарьов є наркоманом. 


Пономарьов у боргу не залишився – записав ще один ролик, де, зокрема, прозвучала фраза: “Ігор Іванович, ти Там не перенюхав випадково?”. Гіркіну з підлеглими взагалі не пощастило – наприклад, сепаратист Олександр Можаєв, більш відомий під псевдонімом “Бабай”, втік разом з іншими кримськими казаками назад до Криму. Гіркін тоді звинуватив його в дезертирстві. Зараз “Бабай” скаржиться на те, що не може знайти роботу і йому нема на що утримувати сім’ю. Російські ЗМІ закликають допомогти бойовику грошима. Творці “республік” втекли до Росії Активно подорожує по Росії і харківський сепаратист Костянтин Долгов, який цю ж Росію закликав ввести війська в Україну. Долгов був одним з головних організаторів проросійських мітингів в Харкові і ідеологом “Харківської народної республіки”. “Російської весни” в Харкові не сталося, Долгов був затриманий українськими спецслужбами навесні 2014. Після того, як його випустили під заставу, Долгов передбачувано втік. На своїй сторінці у Facebook Долгов вказує, що працює в так званому “Міністерстві закордонних справ ДНР”.


 Судячи з його дописів, він переміщується між окупованим Донецьком і Росією. До речі, Долгов у провал “Новоросії” не вірить. Колишній “народний губернатор” Донецької області Павло Губарєв, судячи з усього, живе в Донецьку, правда, місця в “уряді” йому не дісталося. До кар’єри Діда Мороза Губарєв вирішив не повертатися і вдарився в письменство. Днями в Росії він презентував свою книгу “Факел Новоросії”. У книзі колишній ватажок бойовиків описав війну на Донбасі очима сепаратистів. Ігор Безлер, більше відомий під прізвиськом “Біс” свого часу був “командиром Народного ополчення Донбасу” в Горлівці. Горлівку Безлер тримав до листопада 2014 року. Біс був, мабуть, самим непокірним з усіх командирів “ДНР”, що і призвело до його усунення від влади. 


Зокрема, Біс відкрито критикував головний “уряд” сепаратистів і називав республіку “ДНР” “банановою”. Після того, як Безлера відсторонили від ведення справ в Горлівці, з’явилося багато чуток про його фізичне усунення. Але Біс живий-здоровий і, за деякими фактами, ховається на території, підконтрольній України. За іншою інформацією, він перебуває в Криму. До речі, в Криму також живе головний ідеолог “Новоросії” – Олег Царьов. Російський телеканал “НТВ” зняв сюжет про Царьова – в будинку на окупованому півострові живе його родина.

Сам Царьов їздить по Росії і, за його словами, займається збором гуманітарної допомоги для людей, що живуть на окупованій території. До речі, незважаючи на те, що Царьов – “глава парламенту Новоросії”, один з головних сепаратистів країни вже давно нічого не вирішує в “республіках”. Снігурі і звинувачення Запорізький сепаратист Володимир Рогов в рідному місті не з’являється. Ідея “Запорізької народної республіки” з тріском провалилася і Рогов свою діяльність веде з території Росії, де він частий гість російських ток-шоу. Рогов називає себе “головою Комітету державного будівництва Новоросії”.


 У Запоріжжі, до подій на Донбасі, Рогов очолював проросійську організацію “Слов’янська гвардія”.На всю країну Рогов “прославився” своїм черговим виступом на російському ток-шоу. У прямому ефірі Рогов заявив, що в запорізькій школі дітей вчать вбивати снігурів, тому, що їх окрас збігається з кольорами російського прапора. Ще один запорізький сепаратист Артем Тимченко взагалі знаходиться під слідством “ДНР”. Тимченко був головним ідеологом антиМайдану в Запоріжжі. Після він став “членом уряду Новоросії” і нібито займався гуманітарною допомогою. Потім Тимченка взяли в оборот спецслужби сепаратистів. Звинувачень до нього було кілька – від розкрадань “бюджету республіки” до роботи на українське СБУ.




Джерело: http://patrioty.org.ua/