вівторок, жовтня 20

Плотницький або тихо піде, або голосно сяде – журналіст

Розкол в керівництві бойовиків «ЛНР» неминучий. Його наслідком стане те, що лідера терористів Ігоря Плотницького усунуть від контролю над вугільними, паливними і газовими потоками. 


Про це у соцмережі розповів журналіст Андрій Діхтяренко, передає новину «Преса України».


Якщо Плотницький піде на поступки, то збереже статус лідера російських найманців, вважає він.

«Тепер (після приєднання до путчу «Генпрокуратури») настає момент істини. Варіанти розвитку подій усього два: 1. Плотницький підтискає хвіст і, намагаючись остаточно не втратити обличчя, «визнає законність дій силовиків» — це означає, що його усувають як мінімум від всіх вугільних, паливних і газових потоків. Але перший час він залишається номінальним главою «ЛНР». А в майбутньому — його тихо зміщують. Або голосно садять. 2. Плотницький йде ва-банк і якимось хитрим чином ліквідує путчистів», - написав Діхтяренко.

За його даними, у змові проти Плотницького також бере участь лідер так званих «казаків» Павло Дрьомов. Він називав Плотницького «ставлеником Путіна» і народного депутата України Наталії Королевської. Дрьомов звинувачував ватажка «ЛНР» у розкраданні вугілля, гумконвоїв РФ та мародерстві.

17 жовтня бойовики «ЛНР» затримали так званого «міністра енергетики» самопроголошеної «республіки» Дмитра Ляміна. Плотницький заявив, Ляміна арештували без відома керівників організації. Нині його випустили під домашній арешт.


На час проведення розслідування від посади відсторонили також «міністра держбезпеки» Леоніда Пасічника.

Терористи звинувачують Ляміна у незаконному продажі Україні понад 3,3 млн тонн вугілля у період з січня по вересень 2015 року. Це близько 88% від усього видобутого і реалізованого бойовиками вугілля.

«Міністр неухильно виконував розпорядження кримінальних авторитетів по контрабанді вугілля і передачі під контроль криміналітету стратегічно важливих для республіки підприємств паливно-енергетичної сфери», - заявили силовики «ЛНР».



Джерело: http://uapress.info/uk/