суботу, жовтня 24

СБУ затримала близького соратника Захарченка і Мотороли (ФОТО)

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали секретаря сепаратистської організації «Молода республіка», яка створювалася під особистим контролем ватажка «ДНР» Олександра Захарченка і терориста Мотороли.



Про це повідомляє прес-служба СБУ, новину передає «Преса України».


Згідно з даними СБУ, злочинна організація «Молода республіка» спеціалізувалася на залученні молоді Донбасу до лав незаконних озброєних формувань сепаратистів. 

«На базі організації проходила підготовка молодих найманців бойовиків, до якої постійно залучалися російські військові «відряджені» в Україну. Діяльність «Молодої республіки» координувалася спецслужбами. Для отримання нових інструкцій і звітів перед ними секретар регулярно виїжджав до Москви», - йдеться в повідомленні.

Затримання сепаратиста відбулося в Київській області, куди він приїхав після чергового відрядження в Росію. СБУ підозрюють затриманого в організації диверсійних і терористичних актів на території України, які він повинен був провести напередодні місцевих виборів.

Завдання по дестабілізації ситуації в Україні було отримано затриманих бойовиком від російських спецслужб. Подробиці цієї інформації перевіряються контррозвідкою СБУ.




Джерело: http://uapress.info/uk/