неділю, жовтня 25

“Росія закидає нас бомбами”: Сирійська опозиція відмовилася від пропозиції Кремля про допомогу

Опозиція заявила, що замість розмов про готовність підтримати “Вільну сирійську армію” росіяни мають припинити скидати бомби, і відхилила пропозицію РФ про підтримку наземної операції антиурядових сил проти терористичної організації “Ісламська держава”.
Різкий маневр Путіна на те щоб швиденько порозумітися з антиасадівською опозицією, і щось для себе викрутити (з Асадом, чи без) зазнав невдачі, констатують Патріоти України.

“Росія закидає бомбами “Вільну сирійську армію” і тепер хоче співпрацювати з нами, поки вона як і раніше пов’язана з Асадом (президентом Сирії Башаром Асадом – Ред.)? Ми абсолютно не розуміємо Росію”, – заявив в суботу, 24 жовтня, агентству AFP представник опозиційної повстанського угрупування підполковник Ахмад Сауд, передає Deutsche Welle. Не погодилися з пропозицією Москви і Національна коаліція опозиційних і революційних сил Сирії (НКОРС), яка є головною опозиційною політичною силою в країні. “Замість розмов про готовність підтримати “Вільну сирійську армію” вони повинні припинити скидати на неї бомби”, – заявив AFP представник коаліції Самір Нашар. За його словами, 80 відсотків російських авіаударів припадають на позиції “Вільної сирійської армії”. 
Нашар також відхилив заклик Москви до проведення нових парламентських і президентських виборів в Сирії, назвавши його абсурдним. “Росіяни ігнорують реальний стан речей, коли мільйони людей були змушені тікати в інші регіони Сирії та за кордон, коли кожен день руйнуються міста, – зазначив Нашар. – Про які вибори може йти мова в таких умовах?” Як повідомлялося з 30 вересня російські повітряно-космічні сили завдають авіаударів по території Сирії по нібито позиціях “Ісламської держави”. Росія наразі підтримує чинну владу Сирії на чолі з президентом Асадом. За повідомленнями ЗМІ, авіаудари РФ у Сирії супроводжуються наземною операцією військ Асада.

Раніше у Державному департаменті США повідомили, що менше 10% ударів російської авіації спрямовані на позиції ІДІЛ, частіше під удари потрапляють повстанці, які виступають проти режиму Асада. Росія відмовилася приєднатися до очолюваної Сполученими Штатами міжнародної коаліції у боротьбі проти бойовиків “Ісламської Держави” (ІДІЛ).





Джерело: http://patrioty.org.ua/