четвер, жовтня 22

Снєгирьов: російська авіація може вдарити по Україні

Перемир’я на сході України триватиме до закінчення року, після чого Москва повернеться до активного вирішення конфлікту на сході України, вважає активіст Дмитро Снєгирьов.

Росія прийняла закон, який дозволяє Путіну використовувати авіацію проти інших держав, серед яких може опинитися й Україна, пояснює Снєгирьов.


Про це він написав у соцмережі, передає новину «Преса України».


«Раніше Росія прийняла закон про використання своїх повітряних сил в іноземних операціях. І йдеться не лише про Сирію. Наразі збільшилася активність російських авіаційних груп на кордонах з Україною і над територією «ЛНР» і «ДНР». Тому не виключено, що після Сирії Росія застосує авіацію на Донбасі. Звичайно, є шанс на мирне врегулювання, але Україні треба бути готовою до розвитку будь-яких сценаріїв», - переконаний координатор ГІ «Права Справа».

За його словами, нині Кремль відвертає увагу світової спільноти від Донбасу кризою біженців та війною у Сирії, проте вже скоро цю тактику змінить, з нового року приступивши до активних дій на українському сході. Снєгирьов нагадує, що бої на Донбасі тривають.


«Припинилися хаотичні обстріли, але ведеться так звана мінна війна, працюють снайпери, активізувалися диверсійно-розвідувальні групи. Вони заходять за лінію розмежування і діють під розпізнавальними знаками українських військових. Мета бойовиків — тримати у постійні напрузі Збройні сили України. Не дати нашим військовим можливості відволіктися від вирішення внутрішніх питань. ДРГ супротивника діють по всій лінії фронту, починаючи від Маріуполя і закінчуючи Станицею Луганська», - зазначив активіст.



Джерело: http://uapress.info/uk/