середу, жовтня 21

Імперський синдром, Сирії – мало: Росія готує вторгнення в Ірак

Прес-секретар Путіна Пєсков заявив, що за допомогою до РФ Ірак ще не звертався. Після голосування в парламенті Іраку за звернення до РФ “завдати авіаударів по позиціях ІДІЛ” у Кремля з’явиться привід почати військову операцію в цій країні.

 Про це заявив екс-радник з питань національної безпеки і депутат від шиїтської коаліції “Держава закону” Мувафак ар-Рубаї, повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

“Дата голосування буде в рамках поточного місяця”, – пообіцяв він. Наголошується, що заступник голови Міноборони РФ Анатолій Антонов і прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявили, що “Ірак поки не звертався до Росії за наданням військової допомоги, аналогічної Сирії”. За словами Антонова, у разі надходження звернення в “офіційній письмовій формі воно буде розглянуто у відповідному порядку”. Зі свого боку Пєсков став стверджувати, що “існує два параметри, які легітимізують подібні дії: звернення легітимного керівництва країни і відповідна резолюція Радбезу ООН”. Говорячи про операції в Сирії, Пєсков зазначив, що “в даному випадку Росія є єдиною країною, яка діє на основі одного з двох параметрів, які легітимізують ці дії з точки зору”. Нагадаємо, раніше повноважний представник Сирії в ООН Башар Джафарі звернувся до Росії з проханням нанести авіаудари по непідконтрольних режиму президента Башара Асада територіях.

Після цього Рада Федерації дозволила президенту Володимиру Путіну використати Збройні сили Росії за кордоном.





Джерело: http://patrioty.org.ua/