неділю, жовтня 25

На блокпосту бойовиків вбили українського військового (ВІДЕО)

Біля Голубівки бойовики «ЛНР» пострілом з вогнепальної зброї вбили українського військовослужбовця. Вони стверджують, що він підійшов до їх блокпосту в стані наркотичного сп'яніння і першим відкрив вогонь.



Новину повідомляють ЗМІ сепаратистів, передає «Преса України».


Бойовик з позивним «Лис», який відмовився називати повне ім'я, аргументуючи, що живе на підконтрольній України території, розповів про те, що трапилося. Він охороняє так званий 44-ий блокпост на околиці селища Голубівка біля Новотошковки, Золотого і Орехового.

«У понеділок, 19 числа, військовослужбовець двадцять четвертої бригади, який за документами - старший сержант Артем Матвієвський, вийшов по балках до плит і відкрив вогонь по нашому розташуванню, де стояло 4 бійця. У результаті два бійці було поранено. Один з поранених відкрив вогонь у відповідь і з першого пострілу вразив противника», - розповів «Лис».

Бойовики стверджують, що військовий поводився неадекватно. При обстрілі з блокпоста він пересувався професійно, але автоматна черга носила віяловий характер. Він був у вигідній позиції і його обстріл був раптовим, тому у них викликало здивування те, що він не зміг вбити наповал нікого з охоронців блокпоста. Бойовики запідозрили, що боєць був п'яним.


Експертиза, яку вони провели з тілом загиблого, показала, що в його крові були знайдені залишки спиртових та наркотичних речовин.

За їхніми словами, українська сторона повідомила їм, що Матвієвський був дезертиром. 



Джерело: http://uapress.info/uk/