пʼятницю, жовтня 23

Захарченко про жителів Донбасу і решту українців: «Ми - різні» (ВІДЕО)

Лідер самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко знайшов пояснення тому, чому почалися військові дії на Донбасі.

Він вважає, що ця територія не має відношення до України в історичному ключі, а «донеччани» - це зовсім інший народ, що відрізняється від українців.



«Солдат, який стріляв один раз у свій народ, ось він вистрілив - народ вже не його. Ми насправді не були ніколи для них частиною України», - пояснив Захарченко те, що Україна заявила про початок АТО.

Ватажок донецьких бойовиків впевнений, що Донбас приєднали до України в 20-х роках минулого сторіччя за указом Леніна, тому що Україна була країною пролетіріату. Але це не означає, що за століття у різних представників різних регіонів країни з'явилося багато спільного.

«Розумієте, ми такі: ми російськомовні, ми думаємо по-своєму, ми називаємо там речі своїми іменами. Наприклад, «донецьке слово дорожче іншого» - це наш менталітет. А у Львові добре варять каву. У них свій менталітет. Ми різні.

А змусити зробити нас однаковими можна тільки за допомогою військової сили, насильством», - пояснює Захарченко. 



Нагадаємо, Володимир Путін не зраджує своїм поглядам з плином часу. Він продовжує вважати, що українці та росіяни - один народ, у якого спільне майбутнє і у якого є можливість діалогу на одній мові.




Джерело: http://uapress.info/uk/