четвер, жовтня 22

«Війна на Донбасі підійшла до свого логічного завершення» – «рускомірний» блогер «El-murid»

Відомий і в деякій мірі культовий в російському «патріотичному» середовищі блогер з Російської Федерації Анатолій Несміян (більше відомий в інтернеті як «El-murid») в своїй черговій статті заявив, що війна на Сході України підійшла до свого логічного завершення...


Про таку новину повідомляє «Преса України». 

А розповів Анатолій Несміян про своє відчуття закінчення війни на Сході України між «ополченцями» двох терористичних утворень на Сході України – «лнр» і «днр» - і Збройними силами України на сторінках свого блогу в Живому журналі.


Головною ж ознакою закінчення війни на Донбасі російський блогер вважає відправку вже сотень добровольців з Донбасу в саму гущу військового конфлікту в Сирії.

«Власне, вже ніхто нічого не приховує. Швидше, навпаки, бравує: у ЗМІ відверто йде інформація про «неофіційний набір добровольців в Сирію». Війна на Донбасі підійшла до свого логічного завершення, завдання утилізації активних ідейних і взагалі небажаних до повернення в Росію залишаються. Тепер їх будуть використовувати в Сирії», - розповідає «El-murid»

Далі «рускомірний» блогер наводить цитату з одного «патріотичного» сайту, де також описується ситуація «ополченців» і Сирії.

«...Відносне затишшя на Донбасі, а також економічні реалії женуть десятки, якщо не сотні захисників «руского міра» в саме пекло громадянського конфлікту на Близькому Сході. Функції ополченців у братській Сирії в основному стосуються навчання місцевих збройних сил техніці ведення бою в міських умовах і надання допомоги в зачистці великих населених пунктів. Добровольці також здійснюють охорону конвоїв і стратегічних об'єктів. Іноді проводять майстер-класи по розвідці – якщо вірити неофіційним джерелам зі штабу 1-го Армійського Корпусу, ДРГ ополчення вже не раз сіяли хаос і паніку в рядах терористів різного ступеня поміркованості...»

І далі «El-murid» робить свій висновок щодо нинішньої ситуації на Сході України.

«Те, що Сирію запускають по тому ж колу, що і Донбас, теж практично не приховується. Логіка та ж: ураження не допустимо, перемогти не дамо. А тому, дорогі товариші, всі марш за стіл переговорів. Підшукаємо з «нашої сторони» якого-небудь сирійського Пушиліна, а якщо будуть заперечення - фахівці по зачистці ліквідують махновщину вже на сирійській землі», - пише Анатолій Несміян.

«Фактично в Сирію відправляється три різні російські угруповання: офіційні військові числом дві тисячі осіб і 50 літальних апаратів забезпечують завдання «Не дамо знищити», «добровольці», яких наймають сотнями (в тому числі і на Донбасі), будуть закидати бойовиків своїм власним м'ясом, забезпечуючи теж завдання, але вже на землі (однак їх кількість і якість працює відразу на друге завдання «не дамо перемогти»). І третє угруповання - фахівці-професіонали груп зачистки. Ці будуть гарантувати лояльність Асаду і не дадуть йому зійти з колії. В принципі, пряме повторення технологій, обкатаних при зраді Донбасу: добровольці-ополченці у вигляді гарматного м'яса, «відпускники» і фахівці з тієї ж зачистці. Підсумок - перед очима», - розповів російський блогер.

І на завершення Анатолій Несміян розповів, як ці всі події буде підносити російському народу путінська телепропаганда.

«Четвертим учасником подій, безумовно, є пропаганда, яка заллє слухачів-глядачів-читачів цебрами помиїв з метою представити будь-який розвиток подій нашою героїчною перемогою. Навіть цікаво: це будуть ті самі штатні пропагандисти і співаки попередніх хитрих планів чи знайдуть когось нового? Дивлячись на Донбас, можна уявити собі ту долю, яку малює Кремль Сирії.

Ніяким порятунком, звичайно ж, не пахне - холоднокровна здача Асада під якою-небудь пригожою вивіскою. Мета - повернутися в дружну сім'ю тих, хто вбиває, з неприємного становища тих, кого вбивають. Якщо для такого повернення знадобилося зрадити мільйони росіян і тепер вже мільйони сирійців - то тим гірше для росіян і сирійців. Кремлівська номенклатура дуже хоче повернутися в передбанник «золотого мільярда». У будь-якій якості. Ось і вся підґрунтя нинішньої політики. Для нас це означає те, що якщо буде потрібно віддати ще кого-небудь - включаючи і нас, немає ні найменших сумнівів: це буде зроблено. Зрадники вміють робити тільки одну справу. Але дуже добре і якісно», - завершив свої роздуми ще недавній затятий прихильник президента РФ Путіна російський блогер Анатолій Несміян.

Нагадаємо читачам «Преси України», що російське пропагандистське гасло «своїх не кидаємо!» виявилося насправді черговою мильною бульбашкою, так як сьогодні нижня палата російського парламенту – Державна дума повністю відмовила біженцям зі Сходу України у спрощеному праві на отримання російського громадянства або ж хоча б ж «вид на проживання» без подання необхідних довідок від міграційної служби.

Відповідний законопроект фракції «Справедлива Росія» був успішно провалений у Держдумі навіть у першому читанні.




Джерело: http://uapress.info/uk/