вівторок, листопада 24

НАТО: російський Су-24 порушив повітряний простір Туреччини

НАТО визнає право Туреччини захищати свої кордони, адже російський бомбардувальник Су-24 порушив повітряний простір цієї країни.
Таким був результат екстреного засідання Ради НАТО, скликаного за ініціативою Туреччини для консультацій по інциденту, що стався в небі над Сирією.



Висновки позачергового засідання оприлюднив генсек НАТО Йенс Столтенберг, новину передає «Преса України».

За словами генсека, НАТО отримало інформацію про порушення літаками РФ повітряних кордонів Туреччини з різних джерел, тому дані, надані турецькою стороною, не викликають ніяких сумнівів. 

«НАТО отримала інформацію від Туреччини та інших союзників, яка, за нашими оцінками, відповідає тому, про що нас поінформувала Туреччина», - сказав Столтенберг.

Коментуючи подальші дії сторін, Столтенберг підкреслив, що в НАТО прийнято рішення щодо необхідносты створення певного військового механізму, який міг би запобігати подібним інцидентам в майбутньому. 

«НАТО закликає і вітає контакти між Москвою та Анкарою щодо ситуації зі збитим Су-24 в умовах спокою та деескалації», - сказав він. 

Також генсек підкреслив, що НАТО не планує обговорювати подію безпосередньо з Росією, в той час як влада Туреччини вже провела переговори щодо збитого літака з Кремлем. 



Генштаб РФ продовжує наполягати, що російський СУ-24 не порушував повітряного простору Туреччини і не ніс нікої загрози безпеці цієї країни.

Раніше ми повідомляли: Генштаб РФ повідомляє про загибель російського морського піхотинця,що служив за контрактом, і брав участь у пошуково-рятувальній операції в Сирії на місці падіння збитого сирійськими повстанцями бомбардувальника Су-24. Контрактник знаходився в одному з вертольотів МІ-8, які брали участь в операції.



Джерело: http://uapress.info/uk/