пʼятницю, листопада 27

Журналісти показали кладовище російських «ВАЗів» у Туркменістані (ФОТО)

У Мережі з’явилися фотознімки на яких зображено понад 100 російських автомобілів «ВАЗ», що ржавіють посеред степу в Туркменістані. 



Журналісти зазначають, що автомобільне кладовище російських легковиків розташоване на туркмено-казахстанському кордоні. 



У нейтральній зоні на переході Тамір-баба стоїть близько 150 автомобілів марки «ВАЗ». Більшість із покинутих автомобілів моделі 2107.

Могильник автомобілів виник через своєрідне рішення влади Туркменістану.


Свого часу уряд цієї країни видав розпорядження на заборону ввезення в Туркменістан автомобілів у яких відсутні подушки безпеки.

Однак, коли указ увійшов в силу, на туркменському кордоні в той момент прибуло безліч російських «ВАЗів». Перегонники просто не знали про вказівку керівництва країни.


У Туркменістан автомобілі не пускали, назад у Казахстан теж не було шляху. Казахи відмовлялися пропустити назад автомобілі без штампу туркменської митниці.

Через деякий час у Туркменістані вирішили допомогти перегонникам і пообіцяли оформити для них режим транзиту та допомогти повернути автомобілі в Росію для виробника.

Однак справа затягнулася і автомобілі почали розбирати крадії. Зловмисники не гребували запчастинами, колесами та іншими частинами машин.



Нагадаємо, що в Харкові, за 20 кілометрів від україно-російського кордону на заводі імені Малишева іржавіють сотні танків, котрі могли б сьогодні стати в пригоді Збройним силам країни, які стали жертвою агресії зі сторони значно більшого сусіда. 




Джерело: http://uapress.info/uk/