суботу, листопада 7

Київ повинен відповісти за обстріл Донецька – Міноборони РФ

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич заявив, що за сьогоднішній обстріл із «Градів» житлових кварталів тимчасово окупованого Донецька, відповідати повинен Київ, так як такі дії вчинили нібито військовослужбовці ЗСУ, або «націоналістичні» батальйони України.



Новину передає «Преса України», посилаючись на російські ЗМІ.

За його словами, країни Заходу повинні відреагувати та оцінити дану ситуацію на Донбасі, де на даний час повинне бути перемир’я.


Так, Клінцевич вважає, що найважливіша реакція таких країн: США, Франції та Німеччини, оскільки вони є гарантами Мінських угод.

«Моніторингова місія ОБСЄ фіксує в останні дні зросла кількість обстрілів українськими силовиками Донецька. Сьогодні вогонь по місту вівся з реактивних систем" Град ". І зовсім не має значення, хто стоїть за цим: регулярні війська або націоналістичні батальйони, непідконтрольні центральної влади. Відповідальність у будь-якому випадку за такі дії повинен нести Київ»,- сказав Клінцевіч для журналістів.

Нагадаємо, голова «адміністрації» Куйбишевського району так званої «ДНР» Іван Приходько заявив, що українські військові обстріляли центр Донецька з реактивних систем «Град».



Джерело: http://uapress.info/uk/