четвер, листопада 5

«ДНР» і «ЛНР» злили – Гіркін-Стрєлков

На Донбасі розігнали майже всі військові підрозділи, залишилися тільки ті, які підпорядковуються безпосередньо Ахметову, ситуація відвернулася від «ДНР» і «ЛНР». 
Про це заявив колишній так званий головнокомандуючий армією «Новоросії» Ігор Гіркін-Стрєлков.

Новину повідомляє «Преса України».

Він також додав, коментуючи останні новини Донбасу ресурсу «Зведення від ополчення Новоросії», що не збирається мовчати про те, що відбувається в «ДНР» і «ЛНР».


«У мене немає вибору – мовчати в ситуації, коли загроза «повного зливу» «ДНР» і «ЛНР» стала абсолютно реальною, для мене означає зраду тих, з ким воював. Тих, кого підняв на війну і ким командував. Які б помилки я не допускав, але, не дивлячись ні на що, зрадником я не був і, сподіваюся, не буду. І, слава Богу, що від мене особисто тепер не залежить життя і бойове постачання 5 тисяч підлеглих бійців», - заявив так званий колишній головком.

Зі слів Гіркіна, на даний момент в «ДНР» єдиною збройною структурою залишилася бригада «Схід» з подвійним підпорядкуванням – корпусу і особисто Ходаковскому, тобто Ахметову. Структуру підпорядковану особисто Захарченко - «Республіканську гвардію» ліквідувало ГРУ. «ДНР» фактично розігнали ще раніше. Колишній так званий головнокомандувач також додав, що «Схід», формально увійшовши в корпус, де-факто продовжує залишатися автономним формуванням. Всі його старші командири отримували і отримують «другий оклад», який на багато більше офіційного, особисто від Ходаковського, тобто Ахметова.

Крім того Гіркін пояснив, що така ситуація не всім подобається і в першу чергу – командуванню корпусу, а також силам солідарним із ним. Теоретично, ці сили «проти» здачі республік.

Також колишній головком озвучив і інший варіант пояснення.

«Після реалізації «Мінська», коли Донбас займуть українські визволителі, Київ не буде зацікавлений у збереженні навіть такої військової структури, у якої є власний «господар», – заявив Гіркін.

Нагадаємо, раніше «Преса України» повідомляла, що колишній ватажок самопроголошеної «ДНР» Ігор Гіркін-Стрєлков заявив, що за президента Російської Федерації Володимира Путіна треба боротися до останнього.

За словами Стрєлкова, російський лідер багато сприймає не самостійно, а очима свого оточення. Гіркін підкреслив, що неможливо президенту 140-мільйонної країни досконально знати всі проблеми. І тут дуже багато залежить від кадрів в оточенні очільника Росії.

Також екс-глава «ДНР» зазначив, що ким би не був Путін, різниця з його оточенням полягає тільки в одному, а саме в фіналі.

«Фінал Путіна може стати фіналом для Росії. Фінал Росії точно стане фіналом для Путіна», – заявив Стрєлков.

«Адже в оточення Путіна завжди є можливість евакуюватися, на відміну від президента РФ. Тим більше, що у них там вже все заготовлено.


Тому, коли мене запитують: «Ви твердо вирішили піти в опозицію до Путіна?», я відповідаю: «Ні, за Путіна ми ще поборемося». За Путіна треба боротися до останнього», – підкреслив так званий колишній головком.

Стрєлков ще раз зазначив, що планів відкрити опозиційну партію російському лідерові - у нього немає. Пояснивши це тим, що вважає себе реалістом і практиком.



Джерело: http://uapress.info/uk/