середу, листопада 4

Стали відомі нові подробиці п'ятого етапу підвищення тарифів на електроенергію

Запланований на наступний рік  п’ятий етап підвищення цін на електроенергію для населення України ймовірно скасують, заговорили у профільному міністерстві. 

Однак такі заяви можуть залишитись лише словами. Принаймні цього не заперечує глава Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Дмитро Вовк. 


Вовк повідомив про те, що зараз вживаються всі заходи для того, щоб виключити п'ятий етап. Проте, зауважив чиновник, не все залежатиме від його відомства. 

«Всі заходи щодо зниження вартості ми приймаємо на всіх ланках: і у виробництві, і в передачі, і в структурі, на всіх напрямках», — повідомив Вовк.


Дмитро Вовк зазначив і те, що прогнозована оптова ринкова ціна поки залишається на рівні липня місяця цього року, і є сподівання, що навіть у першому кварталі її не будуть переглядати.

Нагадаємо, з 1 вересня, тарифи на електроенергію на населення України зросли на 23%. 

Тим часом Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла рішення про вдосконалення нормативної бази щодо впровадження стимулюючого регулювання для енергопостачальних компаній з 1 січня 2016.




Джерело: http://uapress.info/uk/