середу, листопада 25

Бутусов: Ердоган ударив Путіна не в спину

Журналіст Юрій Бутусов вважає, що Туреччина демонстративно поставила на місце Росію, збивши її військового літака поблизу своїх кордонів. 

Таким чином, за допомогою Вашингтона, Анкара зробила спробу заявити про панування НАТО на Близькому і Середньому Сході, каже Бутусов. Він довіряє російській версії інциденту, саме вона нібито й пояснює реальні наміри турецької влади.


Про це Бутусов написав у соцмережі, передає новину «Преса України».

«Подивився російські заяви і карти в атаці на Су-24. І думаю, що росіяни мають рацію.


Турецька версія зовсім сумнівна - бомбардувальник залетів в повітряний простір Туреччини на кілька секунд, дійсно встигнути його попередити просто не було. Турецький винищувач не зближувався. Турки шукали способи показати Путіну хто господар на Близькому Сході. Вони кілька раз попередили. А потім демонстративно відкрито атакували літак над кордоном без будь-якого попередження», - зазначив журналіст.

Він припускає, що турецькі силовики навіть не попереджували російських пілотів, адже робили це багато разів до того. Саме тому Туреччина навіть не надто оправдовувалася за свої дії, мовляв, нехай це буде уроком.

«Туреччина не стала виправдовуватися і відразу визнала факт знищення бомбардувальника саме тому, що хотіла провести публічну демонстрацію. Демонстрацію своєї сили і демонстрацію путінського поразки в Сирії, яка передумовлена. Так, Эрдоган наніс підступний удар Путіну. Тільки не в спину, а в інше місце, яке підставив ВВП гарячим туркам. А не треба було знущатися над «Гей-ропою», - додав Бутусов.

Турецький президент Тайіп Ердоган заявив, що невідомий бомбардувальник був збитий на сирійсько-турецькому кордоні після того, як пілоти порушили авіапростір країни і не реагували на 10 попереджень. За словами Ердогана, турецькі бійці не знали, кому належало непрохане повітряне судно, однак Анкара не бажала такого загострення.



Туреччина обурена нападами на сирійських туркменів, яких атакує російська авіація. Днями МЗС Туреччини викликало російського посла і висловило протест через бомбардування літаками ВКС РФ туркменських поселень на півночі Сирії.



Джерело: http://uapress.info/uk/