суботу, листопада 28

Ахметов та Юра Єнакіївський їздили в Донецьк на таємні переговори до Захарченка, - ЗМІ

На посади «міністрів ДНР» мали призначити людей Ахметова. Незважаючи на те, що багато експертів підкреслюють причетність донецького олігарха Ріната Ахметова до розпалювання сепаратизму на сході України, що і стало згодом причиною кривавого конфлікту, сам Ахметов продовжує перебувати в українському правовому полі і вести бізнес. 

Проте все таємне з часом стає явним, доказом чого є матеріали, що стали надбанням громадськості після оприлюднення хакерами з групи «Анонімний інтернаціонал». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Донбасс.


Як випливає з документів так званих «силових структур ДНР», які оприлюднили хакери, донецький олігарх Рінат Ахметов їздив до міста з метою проведення переговорів з ватажком донецьких бойовиків Олександром Захарченком.


Як повідомляє «Телевізійна служба новин», в документах, які нібито збиралися знищити «ДНРівці», йдеться про те, що Ахметов зі своїми наближеними людьми, серед яких були екс-депутат Верховної Ради Юрій Іванющенко (кличка «Юра Єнакіївський») і кримінальний авторитет Михайло Ляшко («Косий»), в жовтні 2014 року приїжджав на закриті «наради» з ватажком "ДНР" Захарченком і його оточенням. Між ними були досягнуті певні домовленості про переділ впливу на окупованих територіях Донбасу, зокрема, на ключові пости «міністрів ДНР» повинні бути призначені люди Ахметова, а оточення Захарченка залишається на своїх постах «практично довічно з повним фінансовим забезпеченням».

Крім цього, мова йде і про деякі політичні і економічні домовленості та гарантії, зокрема, в тексті документа вказується, що «Донбасу повинна бути надана повна автономія», а вугільна галузь окупованої території повинна перейти «під крило» злочинного угруповання з Єнакієвого. Разом з тим, Верховна Рада повинна була прийняти Конституцію для Донбасу аналогічну Кримській зразка 1991 року.

Після цієї зустрічі Ахметов ще кілька разів зустрічався з Захарченком, проте результати таких переговорів невідомі. Супроводжували Ахметова на території, окупованій бойовиками "ДНР", бандити з воєнізованого підрозділу «Схід», яким командує ватажок бойовиків Олександр Ходаковський.


«На виконання зазначених домовленостей між Захарченком О. В. та Ахметовим Р. Л., через деякий час після проведення виборів в "ДНР" 2 листопада 2014, главою Ради Безпеки "ДНР" має бути призначений колишній командир батальйону "Схід" Ходаковський О. С. , повністю підконтрольний Ахметову Р. Л., який на постійній основі здійснював фінансування батальйону "Схід" і повністю керував діями Ходаковського О. С.", - йдеться в тексті опублікованих документів «силових структур ДНР».




Джерело: http://patrioty.org.ua/