пʼятницю, листопада 27

«ДНР» назвала нову умову відновлення поставки вугілля в Україну

Так званий «лідер» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко заявив, що ватажки бойовиків можуть розглянути питання про відновлення постачання вугілля в Україну у тому випадку, якщо офіційний Київ відновить електропостачання на анексований Росією Кримський півострів.



Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ. Новину передає «Преса України».



Глава проросійських терористів вважає, що підрив електроопор поблизу Чаплинки в Херсонській області, що став причиною припинення постачання української електроенергії на окупований півострів – це «гуманітарний злочин» з боку України. 

«Я вважаю, що українська влада повинна відновити електропостачання Криму. Якщо це відбудеться, то ми, можливо, розглянемо можливість відновлення постачання вугілля в Україну»,- цитують Захарченка ЗМІ бойовиків.

Нагадаємо,  прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів термінове засідання енергетичного штабу, на якому підняв питання запасів вугілля в Україні. Він стверджує, що їх недостатньо і потрібен надзвичайний план заходів, щоб усунути дану проблему. Інакше українцям загрожують віялові відключення, як і минулої зими.



Джерело: http://uapress.info/uk/