середу, листопада 25

Загострення відносин між Туреччиною та РФ повернуть Україні Крим – джерело

Екс-міністр курортів та туризму АР Крим Олександр Лієв пояснив, як сварка між турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом та лідером РФ Володимиром Путіним посприяє поверненню анексованого Криму Україні. 



Після ситуації із збитим російським бомбардувальником Су – 24 відносини між лідерами обох країн, учасників неприємного інциденту, загостряться. Ймовірно справа дійде до того, що Едорган скооперує усі сили проти Росії.


Таким чином вже найближчим часом світова спільнота спостерігатиме за новим витком дружби між  Україною і Турецькою Республікою, це, власне і приведе до того, що за Крим боротимуться й інші країни. 

«Загострення відносин між Туреччиною та РФ може серйозно вплинути на долю анексованого Криму. Анексія стала можливою у тому числі і з-за тихою позиції Ердогана. Так, він тоді заявив, що не визнає права РФ на Крим, але крім «схвильований» і «глибоко стурбований» нічого не зробив», - пояснює Лієв.

Останні події «відкрили очі» Едоргану і змусили його задуматись над тим, що Росія не зупиниться на одній анексії АР Крим, вважає екс-чиновник. 

«Анексія Криму - збіг обставин, якими скористався Путін. Параліч Української Держави, дрімаюча Європа, Зацікавлений у співпраці з РФ Ердоган, емоційний настрій кримчан і багато іншого....де окупація Криму буде теж в результаті збігу обставин. Різних. Обов'язково несподіваних. Стан справ в Москві. Позиція Стамбула. А може вибори в США? У будь-якому випадку до цього потрібно готуватись Українській Державі і в будь-якому випадку - для цього потрібно готувати настрої в Криму. Крим повернеться. Не сумнівайтеся», - резюмував Лієв.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама і його турецький колега Реджеп Тайіп Ердоган 24 листопада провели телефонну розмову, в ході якої обговорювався інцидент з російським літаком Су-24, який раніше був збив на сирійсько-турецькому кордоні.



Згодом військовий експерт Павло Фельгенгауер заявив, що Туреччина продемонструвала, що захищатиме туркменів, які воюють за сирійську опозицію. Росії або доведеться змиритися з цим, або почати війну з Туреччиною. Експерт схиляється до другого варіанту - Кремль розпочне війну.




Джерело: http://uapress.info/uk/