пʼятницю, листопада 27

Путін був скажений після загибелі свого пілота в Сирії – Венедиктов

Президент Російської Федерації Володимир Путін перебував в гніві та в люті після того, як дізнався про те, що турецькі ВПС збили російський бомбардувальник СУ-24 на кордоні з Сирією, в наслідок чого загинув один льотчик.



Про таку новину повідомляє «Преса України».

А розповів про такий психологічний стан президента РФ Путіна після загибелі в Сирії російського льотчика головний редактор московської радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов в одній з передач на своєму ж радіо.



«...Як мені розповіли, Володимир Володимирович прийшов в сказ після того, як дізнався, що льотчик загинув і був беззбройний, беззахисний розстріляний з землі, в люті був», - розповів головний редактор цієї московської радіостанції.

«Потім цей сказ, як мені розповідали, перейшов в холодну лють, він вважав, 11 днів тому він зустрічався з Ердоганом і по дуже багатьох позиціях вони домовилися. І тоді оточення Путіна говорило, що Ердоган буде нашим посередником у наших переговорах з ЄС. Він не вводить санкції, Туреччина - єдина країна ЄС, не ЄС, яка хоче вступити в ЄС, зрозуміло, близька до Європи країна, яка безпосередньо торгувала з Кримом. Так, санкції, а Туреччина торгує. Єдина. І багато хто в оточенні Путіна були дуже натхненні позицією Ердогана, звичайно непростий чоловік цей султан, але те, що він не займав жорстку позицію щодо Росії щодо Криму і України, що Путіну важливо було, це точно...», - розповів Венедиктов про причини сказу і люті Путіна.

«...Я розмовляв з різними людьми, якби не загинув льотчик, якщо б обидва приземлилися і потім вони були евакуйовані, то такого напруження б не було. Тут величезну роль відіграє те, що Путін відчув, що його знову особисто зрадили. Ось як його американці зрадили з Україною, які щось обіцяли. Не зробили. Під час Лівії. Ось це знову зрада. Тому спіраль протистояння поки невійськового буде розкручуватися. Я чекав будь-яких санкцій, я їх дочекався, що називається, швидше за все, це дуже вигідний проект для Росії будувати АЕС за мільярди доларів буде заморожено. Турецький потік – down Південний потік — down.


Це якщо говорити про великі проекти. Навпаки, сюди фрукти – до побачення, курятина – до побачення, авіасполучення – до побачення», - розповів головний редактор «Ехо Москви» про наслідки смерті російського льотчика в Сирії для російсько-турецьких відносин.

Нагадаємо читачам «Преси України», що прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина буде працювати з Російською Федерацією, а також зі своїми союзниками, щоб згладити неприємний конфлікт, який виник після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24.



Джерело: http://uapress.info/uk/