понеділок, листопада 9

Бойовики у формі ЗСУ атакували українських бійців

Бойовики вдаються до провокацій – атакують сили АТО, перевдягнувшись у форму ЗСУ. 8 листопада між українськими бійцями та перевдітими терористами відбувся бій, який тривав понад годину. 
У Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) б’ють на сполох і просять ОБСЄ патрулювати позиції російсько-терористичних сил ретельніше. Обіцяють, що ЗСУ будуть давати адекватну відсіч на такі провокації.

Новину повідомляє прес-центр АТО, передає «Преса України».

Про атаку перевдягнутими бойовиками позицій сил АТО заявили в СЦКК в щоденному звіті ситуації в зоні АТО.


При цьому зазначили, що бойове зіткнення між ЗСУ та терористами тривало понад годину. Бойовики не тільки замаскувалися під українських солдатів, одягнувши їх форму, а ще й використовували нарукавні пов’язки-ідентифікатори, щоб дезорієнтувати солдат.

«Такі випадки суперечать усім прийнятим міжнародним нормам та принципам ведення війни. Крім того, ми неодноразово інформували та попереджали СММ ОБСЄ про підготовку бойовиками НЗФ ОРДО/ОРЛО до провокацій, в тому числі й з використанням військових одностроїв української армії», – прокоментував керівник української сторони при СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

У СЦКК відзначають, що кількість обстрілів бойовиками позицій ЗСУ з кожним днем зростає. При цьому зафіксовані непоодинокі випадки використання ними «відведеного» важкого озброєння. Тому українська сторона просить представників ОБСЄ посилити патрулювання на конкретних напрямках.



«Також, керівник української сторони СЦКК підкреслив, що підрозділи ЗС України будуть надавати рішучу відсіч діям незаконних збройних формувань», - йдеться в повідомленні прес-центру. 

Нагадаємо, російсько-терористичні війська зазнали втрат в ході бою з українськими військовими в зоні АТО на сході України.



Джерело: http://uapress.info/uk/