четвер, листопада 5

Стало відоме місце знаходження Олени Лукаш

Затриману екс-міністра юстиції Олену Лукаш співробітники СБУ доправили до Генеральної прокуратури. Лукаш підозрюють у зловживанні службовим становищем та розкраданні коштів у великих розмірах.


Про це розповів адвокат Андрій Смирнов, новину повідомляє «Преса України».


Затримана екс-міністр юстиції Олена Лукаш наразі перебуває в Генпрокуратурі. За словами адвоката, вона добровільно туди приїхала.

«Це схоже не на викрадення, а на добровільну згоду клієнта приїхати до ГПУ. Тобто, з’ясувалося, що вона погодилася приїхати, зібрала речі і вони поїхали», - вважає Смирнов. 

За словами адвоката, Лукаш затримали у її власному будинку, де вона мешкала.

Водночас речник СБУ Олена Гітлянська розповіла, що Лукаш знаходилася в міжнародному розшуку, але після повернення в Україну була затримана. За її словами, Лукаш переховувалася від правосуддя в рамках розслідування злочинів проти Майдану.

«До нас прийшла така вдача і ми затримали Лукаш», - сказав прокурор Владислав Куценко.

Сама Лукаш заявила, що ніякого затримання не було, вона постійно перебувала на території України. Затримана пов'язує цю інформацію «з провалами в діяльності правоохоронних органів».

«Ніякого затримання не було, була добровільна явка. Ні на один день я не покидала територію України, постійно жила разом зі своєю сім'єю, активно співпрацювала зі слідством. Сьогодні до мене звернулися представники контррозвідки з проханням прибути до прокуратури для проведення слідчих дій. У даний час я перебуваю тут, в прокуратурі», - сказала Лукаш.

За словами прокурора Куценка, Лукаш, зловживаючи своїми службовим становищем міністра юстиції України за попередньою змовою з іншими працівниками міністерства штучно провела тендерні процедури з метою реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

У свою чергу адвокат Лукаш стверджує, що всі обвинувачення в адресу його підзахисної є «надуманими». За словами Смирнова, все це спростовується матеріалами кримінального провадження, крім того письмово спростувала обвинувачення і сама Олена Лукаш.

Як повідомив захисник, сьогодні суд має вирішити питання про зміну запобіжного заходу.


Зазначимо, Генпрокуратура з травня 2014 року проводить щодо Лукаш досудове розслідування за підозрою у заволодінні коштами державного бюджету України у сумі 2 млн 523 тисяч грн. У червні 2015 Олені Лукаш оголосили підозру, а у вересні СБУ оголосила її в розшук. Суд арештував три квартири у Києві, які є власністю Лукаш.

Нагадаємо, для затримання екс-міністр юстиції Олени Лукаш була розроблена складна спецоперація із залученням багатьох підрозділів, у тому числі контррозвідки СБУ.




Джерело: http://uapress.info/uk/