середу, листопада 25

А терористи стріляють: Генштаб заборонив українським військовим відкривати вогонь у зоні АТО

Українська сторона такою поведінкою підтверджує прихильність мирному врегулюванню ситуації на Донбасі, вважає начальник Генштабу.



Таким чином українська сторона підтверджує прихильність мирному врегулюванню ситуації на Донбасі



Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким з 00:00 25 листопада військовослужбовцям ЗСУ в зоні АТО заборонено відкривати вогонь.

Про це заявив прес-офіцер української сторони СЦКК Сергій Берець, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр АТО в Facebook.

"на підтвердження безумовних прагнень України до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України видав розпорядження, згідно з яким з 00 годин 25 листопада військовослужбовцям ЗС України дозволено відкривати вогонь лише в разі безпосередньої загрози життю військовослужбовців. Про це українська сторона СЦКК поінформувала представників СММ ОБСЄ та російську сторону центру.", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим наголошується, що бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню.


Терористи здійснюють прицільні і провокаційні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів, тим самим намагаючись спровокувати військовослужбовців ЗСУ на відкриття вогню у відповідь і порушення мінських угод.

Окремо керівник групи зазначив, що в української сторони СЦКК викликає стурбованість інформація про систематичне виявлення поблизу лінії зіткнення озброєння і військової техніки бойовиків, яка відповідно з мінськими домовленостями повинна бути відведена на певні відстані.




Джерело: http://patrioty.org.ua/