пʼятницю, листопада 27

Політолог пояснив, чому Путін давно програв війну за Донбас і Крим

Україна перемогла у своїй боротьбі з російською агресією як на Донбасі, так і в Криму. Ця перемогу полягає в тому, що Україна наблизилась до Європи, довела усьому світу, що має прекрасну націю та цілісну державу.
 Таку думку одному із українських ЗМІ висловила російський політолог Лілія Шевцова.

Кремль програв тому, що основна мега-мета Москви полягала в тому, щоб затримати рух Києва в Європу. України тим часом впевнено рухалась до мети, переконана Шевцова. 



«Зберегти Україну, як частину російського тіла і російської державності. Це була основна мета Кремля. Путін — функція російської системи, представленої політичним класом, бізнесом, лібералами, які спіткнулися. Більшість з них не витримали випробування Україною. Тому ця мега-мета провалилася. Путін зазнав поразки», — впевнена політолог.

Шевцова вважає, що окупація Криму лише завдала шкоди РФ. Анексія українського півострова – звичайна забаганка Путіна. Після того, як він втілив її ужиття, Росія перестала навіть загадувати про «вкрадену  українську автономну республіку». 

«Значно скоротилися обсяги російських капіталовкладень у півострів. Ну, збудують енергоміст, тому що подітися нікуди. І все. Крим Росії не потрібен», — переконана Шевцова.

Подібна ситуація склалась і з «народними республіками» на окупованому Донбасі. Спочатку була ейфорія, згодом цей «треш» набрид Путіну, вважає політолог.

«Ідея з «Новоросією» (яка передбачала захоплення півдня і сходу України — Ред.) також загнулася», — резюмувала політолог.

Цікаво, що росіянка впевнена у відновленні реальної цілісності України. Принаймні про те, що Україна не повернеться до Росії, в усіх значеннях цього слова, впевнено говорять багато експертів. 



«Після тисяч убитих і поранених, мільйони переселенців з Донбасу Україна навряд чи повернеться в російський кишеню. Бо це є повним і беззастережним поразкою Кремля в Україні», —додала Шевцова.

Нагадаємо, політолог Юрій Романенко заявив, що Росія поводиться як держава, яка дійсно не потребує союзників.



Джерело: http://uapress.info/uk/