четвер, грудня 17

Путін прокоментував можливий обмін українських заручників

Президент Росії Володимир Путін прокоментував можливий обмін українських заручників у Росії Савченко, Сенцова, Кольченка, Клиха, Афанасьєва на двох російських ГРУшників, затриманих в Луганській області.



"Ви назвали 2 осіб, яких пропонуєте міняти. Потім почали довгий список, на кого їх обміняти. Обмін повинен бути рівноцінним", - заявив під час великої прес-конференції у Москві Путін у відповідь на питання, чи готовий він на обмін, передає Українська правда.



Президент РФ також заявив про необхідність "спокійно все це обговорити".

"Українська влада вважає тих, хто затриманий на Донбасі - людьми, які підлягають обміну. А тих, хто утримується у в'язницях в Києві - вважають кримінальними злочинцями і виводять за рамки цього обміну. З цим люди на Донбасі не згодні. Треба підходити по-чесному: всіх на всіх, а не вибірково. Ми це підтримуємо", - сказав також Путін.

Раніше повідомлялося, що Савченко, яка оголосила до закінчення суду голодування, залишили під вартою до квітня.

Повідомлялося також, що адвокат російського ГРУшника Олександра Александрова Юрій Грабовський заявив, що ГРУшників на Савченко не обміняють. За його словами, згідно з українськими і міжнародними нормативними актами, обмін підсудними між державами є неможливим.

Про можливість обміну повідомляв адвокат полоненої української льотчиці та народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін.



Такої можливості також не виключив голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

У свою чергу, голова Мін'юсту РФ Олександр Коновалов заявив, що юридична можливість обміну українки Надії Савченко на росіян, затриманих у Донбасі, з'явиться тільки на підставі дипломатичних домовленостей.

Джерело: http://nv.ua/ukr/