четвер, грудня 17

Кох: виявляється, Росія не приховувала участі у війні на Донбасі

Колишній заступник голови уряду Росії Альфред Кох стверджує, що не розуміє логіки слів президента РФ про російську участь у війні на сході України.

Путін стверджує, що російські військові на Донбасі є, але регулярних військ – немає. Утім, Кох не бачить різниці між цими формулюваннями. На його думку, за цим стоїть одне – агресія Кремля і втручання у внутрішні справи України.




Про це політичний оглядач написав у соцмережі, передає новину «Преса України».

«Російські військові в Україні є (виявляється, ми ніколи цього не приховували!), але регулярних військ немає. Чим військові відрізняються від регулярних військ - незрозуміло. Пропоную ввести в обіг новий софізм про «купу військових» (великих і здоровенних)», - зазначив він.

Під час прес-конференції 17 грудня Путін назвав Україну «братньою республікою» і сказав те, чого раніше не казав:

«Ми ніколи не казали, що там немає людей, які займаються там рішенням певних питань, зокрема у військовій сфері. Але це не означає, що там присутні регулярні російські війська. Відчуйте різницю», - відповів глава РФ.

Кох переконаний, що Росія не бажала б присутності на своїй території іноземного контингенту, який виконує бойові завдання.

«Може я тупий, але я не відчуваю різниці. А ви? Ось один чоловік, який вирішує питання у військовій сфері - це регулярне військо? Ні? А тисяча людей, які вирішують ці питання? А десять тисяч? Де ця межа?



І потім: нехай навіть одна людина. Хто його послав? По якому праву? Які військові питання він там вирішує? Хто йому за це платить? Чому Путін вважає, що це нормально?

Чи вважає він можливим (і нормальним) перебування таких іноземних решальщиків (в т. ч. і у військовій сфері) на території Росії? Ні? А в чому тоді різниця?», - сказав колишній високопосадовець.

Джерело: http://uapress.info/uk/