середу, грудня 16

Україна вимагає від Росії повернути захоплені «вишки Бойка»

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії повернути українській стороні захоплені газові вишки в окупованому Криму.



Про це розповіли в прес-службі відомства, новину передає «Преса України».



«Розцінюємо зухвалу зміну російською стороною розташування у Чорному морі двох самопідйомних бурових установок В-312 і В-319 та нафтовидобувної платформи «Таврида», які є власністю України, як черговий епізод широкомасштабного грабежу майна і природних ресурсів, що вчиняється державою-агресором протягом окупації частини суверенної території України», - заявили в МЗС.

Українська сторона вимагає зупинити протиправні дії Росії в окупованому Криму.

«У зв'язку з цим Україна вимагає від РФ негайно вжити всіх практично можливих заходів для припинення міжнародно-протиправних діянь, надати належні запевнення і гарантії їх неповторення у майбутньому та негайно повернути у користування і володіння належне Україні майно», - заявили в міністерстві.

Раніше ми повідомляли, що після анексії Росією Криму Україна втратила близько 1,5 мільярдів кубометрів газу в рік, що видобуваються «Чорноморнафтогазом». 



Нагадаємо, що державна прикордонна служба України повідомила, що Росія порушила міжнародне морське право коли перемістила захоплені українські газові вишки в Криму.




Джерело: http://uapress.info/uk/