четвер, грудня 17

Війна на Донбасі переходить в нову фазу, але вже без Путіна – російський політолог

Російський політолог Дмитро Орєшкін висловив свою думку, що президент Російської Федерації Володимир Путін, швидше за все, піде з Донбасу.

Однак за однієї умови – замороження конфлікту на сході України. У результаті чого, окуповані території Донбасу стануть аналогом Придністров'я, а всі проблеми залишаться на плечах України.




Політолог переконаний, що незважаючи на постійні обстріли терористами позицій військовослужбовців Збройних сил України на Донбасі наразі відбувається процес замороження конфлікту. В результаті чого, війна на сході України перейде в холодну стадію.

Орєшкін вважає, що перетинати лінію розмежування на Донбасі вже ніхто не буде. Однак беручи до уваги те, що у влади Москви може «поїхати дах», повністю виключати проведення російськими найманцями військової операції на Донбасі неможна.

Політолог зазначив, що дивлячись на всю складність ситуації, робити якісь прогнози, щодо підсумкового результату переходу військового протистояння в зоні АТО в холодну стадію передбачити дуже важко.

«Як на мене Порошенку не потрібні близько чотирьох мільйонів непідконтрольних людей, які перебувають у незрозумілому статусі і перебувають під контролем відвертих гопників, які там керують. Тому, так чи інакше, ми отримуємо Придністров'я-2. Тому що ця територія як би не належить ні Росії, ні Україні, але в той же час не є самостійною. Вона має незрозумілий, ненаписаний статус, який і прописати нікому. Тому що Київ хоче бачити їх в одному статусі, Москва — в іншому, а самі вони взагалі не можуть розібратися в що відбувається»,- підсумував політолог.



Нагадаємо, один із бойовиків Ігор Іванов, який очолює угрупування «співдружності ветеранів ополчення Донбасу» розповів про «катастрофічну ситуацію» серед російських найманців на сході України.



Джерело: http://uapress.info/uk/