пʼятницю, грудня 18

Політолог із США: Мінські угоди - це знущання над Україною

Вашингтонський політолог та експерт з питань Росії Пол Гобл переконаний, що безкарність РФ на Донбасі  може спровокувати російського главу Володимира Путіна до наступу на нові території України. 

На його думку, під загрозою опинилась й Білорусь.




Експерт підкреслив, що зближення США та РФ задля співпраці в питанні розв’язання сирійської кризи може призвести до зняття санкцій накладених на Росію Євросоюзом та Штатами, а це ще більше "розв’яже їй руки".

За словами Гобла, Мінські домовленості — це наруга та знущання над Україною.

"Щодо мінських угод. Росія їх не виконала. І весь жах ситуації полягає в тому, що країна, яка вдерлася на українську територію, стала гарантом забезпечення цих домовленостей і навіть тисне на зміну конституції окупованої нею країни, в тому напрямку, в якому їй (країні-нападнику) хочеться. Це наруга, яка триває місяцями, але що дуже сумно: так це те, що при цьому західні гравці – Німеччина, Франція й найбільше США, відчайдушно намагаються знайти шляхи співпраці з Росією", - пояснив експерт з питань РФ.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр РФ і співголова партії "РПР-ПАРНАС" Михайло Касьянов вважає, що російський президент Володимир Путін може погодитися піти з Донбасу за умови зняття європейських санкцій. 



За його словами, владі Росії дуже потрібно зняття європейських санкцій, а для цього необхідно завершити війну на сході України. 


Джерело: http://uapress.info/uk/